3.

Ainut uusi ja ehkä jopa hienokin asia täällä on palmut, ja normaalista turku elämästä poiketen täällä keski-ikä on kuulemma 67v...
Erilaisuutta huomaa kaupoissa, ärsyttävintä on ettei ole ostoskoreja ja kassalla ei ole sitä pakkaamis alamäkeä vaan joudut kantamaan käsissä kaikki ostokset kassalle ja samallakun koitat maksaa joudut lämimään tavaroita hirveällä kiireellä että ehtisit ennen seuraavaa asiakasta. Itse en ole mikään alkoholin ystävä tai tupakkatuotteiden mutta täällä on kyllä pienimmässäkin kioskissa viinapullot hyllyillä, viiinit ja oluet on yleensä vettä halvempia :D ja jokapuolella katuja näkyy tupakka-automaatteja.
Työajat saksassa on kyllä täyttä sontaa, itselläni oli joko 10-14.30+16.30-22.30 tai 13-22.30 tietysti jos ainuttakaan asiakasta ei ollut niin keittiö siivottiin ja karattiin kotiin. Työaikoihin tottus ja ne ei töissä tuntunut pahalta mutta kun pääsi kotiin ja tajusi taas yhden täysin kokonaisen päivän menneen töissä :/ oli kyllä suu mutrussa. Toisaalta eipä täällä muuta voi tehdä kuin työtä. Työskentely muuten oli suht samanlaista kuin suomessa paitsi kurinpito täällä on kohillaan ja jos olet toista alempiluokkainen ei sinulla ole sanavaltaa vaikka toinen olisikin tekemässä typerän päätöksen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit