Tape 2.

Veitsenkäsittely on tärkein taito Saksassa ja sen olen tässä muutaman viikon aikana oppinut. Persiljan ja ruohosipulin pilkkominen on vaikeaa jos ei saksalaisessa keittiössä ole ollut tai muuten harjoitellut vapaa-aikana veitsen heiluttelua.

Olen oppinut parhaiten annosten esillepanoa, joka on kehittynyt tehdessä ja neuvoja noudattaessa. Yhtenä kauniinailtana täällä tuppukylän hotellinkeittiössä tein jälkiruokia asiakkaille ja annoksen nähtyään vähäpuheinen Küchen Chef sanoi "Soo Sexy" ja jatkoi matkaansa toimistoonsa... nämä sanat toivat hymyn pikku Leon huulille :)

Helppoa keittiössä on ystävystyminen, vaikka monet kokit yms. Ovat kiireessä kireitä ja sekopäitä on heidän kanssaan mukava jutella kaikesta. Monet keittiöstä kyselivät Kimi Räikkösestä ja Matti Nykäsestä, kerroin heille totuuden eli Räikkönen on hyvä kuski mutta huonolla autolla on hänenkin vaikea voittaa ja Nykäsen Kerroin olevan paras mäkihyppääjä jolla nesteytys oli aina kohillaan. Keittiössä on myös paljon Espanjalaisia ja Alberton kanssa olllaan naureskeltu oluen äärellä istuessamme keittiön pöydällä pitkän työpäivän jälkeen. Toisen ystäväni muhiksen kanssa on tullut höpöteltyä paljon Kebabista sekä kaikesta muusta järkevästä, sillä hän on lähes aina kallassa kanssani.
Vaikeinta on kommunikointi salihenkilökunnan kanssa. Moni nuori ja nätti neito ei osaa sanaakaan englantia, eikä kyllä muutkaan tarjoilijoista. Jos tarjoilijalla on minulle asiaa, kierrättää hän sen yleensä jonkun toisen kokin kautta. Keittiössäkin on tietysti henkilöitä jotka eivät osaa edes moikata englanniksi. Kolme miestä keittiössä ei puhu juuri ollenkaan minulle ja aina kun kysyn jotain he kiusaantuvat ja karkaavat paikalta(kuin ujot pikkulapset). Kerran yksi kolmesta sanoi saksaksi jotain minulle ja kun pyysin toista kokkia sen kääntämään englanniksi oli se jotain kauhistuttavaa ja rivoa:0... siihen liittyi pienen espanjalaisen tarjoilijamiehen takapuoli ja huumausaineet , oletan sen olleen vain hassu saksalaistyylinen vitsi o_O.

Joillekkin olen opettanut suomalaisia kirosanoja, joita olen myös oppinut saksan kielellä hehe. Olen huomannut myös että jotkut asiat tehdään liian vaikealla tavalla ja huomatessani ongelman opetan helpomman keinon :)

Kuvia tulee joskus.... kai?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit